• Blog Stiinteexacte

Sănătos în clasă. Sănătos acasă.

Autor: Prof. biologie: Măriuțiu Aurora


În data de 20 octombrie 2018, în cadrul Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca, peste 60 de elevi din clasele liceale, au participat la o întâlnire a programului național de informare, educație și prevenție a sănătății intitulat „Sănătos în clasă. Sănătos acasă.”

Elevii prezenți la această întâlnire au avut ocazia să discute deschis cu reprezentanții

Larisa Coman și Letiția Hoza

acestui program, farmaciști specializați cu experiență în domeniul medical, despre efectele nedorite ale fumatului asupra sănătății organismului și asupra bugetului, dar și despre datele statistice și motivele care încadrează România în topurile fumătorilor pe categorii de vârstă și de sex. Prezentarea a fost completată cu influența pe care mass-media a avut-o în istorie, în încurajarea consumului de tutun, iar spre finalul întâlnirii au fost împărtășite experiențele proprii și s-au tras concluziile.

Consultantul Alphega, unul dintre administratorii farmacie Alpha-Med, a prezentat câteva date statistice legate de fumat și fumătorii din România. A interacționat cu elevii și a încercat să îi provoace să răspundă la întrebarea: Credeți că fumatul este cool?

Elevele Larisa Coman și Letiția Hoza din clasa a XI-a F au realizat o prezentare creativă, foarte bine structurată, privind câteva principii de bază care stau la baza unui stil de viață sănătos.

Rzultatul acestei întâlniri a fost unul pozitiv, constructiv, elevii implicându-se în această activitate cu mult entuziasm și cu mult interes.

Așteptăm cu nerăbdare o nouă sesiune a acestei campanii de promovare a sănătății în școala noastră.


Prof. coordonatori:

Vlaica Claudia

Bota Monica

Măriuțiu Aurora

49 views0 comments

Recent Posts

See All

© 2018 by Liceul Teoretic Nicolae Balcescu din Cluj-Napoca.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now