top of page
  • Writer's pictureionescu5.ancuta

Caietul de compuneri al clasei a V-a B


Redactarea/ Scrierea este o activitate care îi ajută pe elevi să se formeze în domeniul comunicării. Comunicării scrise, despre care, se știe, prin funcția sa documentară, are exigențe mai mari. Tehnicile de redactare se deprind încă din ciclul primar, dar gimnaziul marchează începutul conștientizării competențelor care trebuie activate pentru a-ți forma un stil, adică „lupta” cu limbajul.

Caietul de compuneri al clasei a V-a B conține câteva exerciții de scriere care dezvoltă tema luptei și tema începutului. Anul 2018, anul centenarului Marii Uniri, a oferit prilejul de a vorbi despre libertatea – de a traversa timpuri, de a accepta necunoscutul, de a primi informații, de a actualiza trecutul - și despre lupta - cu cuvântul, cu exprimarea, cu ortografia și gramatica. Evenimentul istoric a reprezentat un stimul al mândriei naționale, dar și al dorinței de a-și împărtăși propria viziune asupra acestui eveniment cu cititorii compunerilor.

Le mulțumesc tuturor elevilor care au avut curajul de a contribui la redactarea unui document școlar, literar și, de ce nu, istoric.

Ancuța Ionescu

74 views0 comments

Recent Posts

See All

THE DARK SIDE

Around our souls There’s always something dark, Something that stops our beats The thing that never leaves … The masks that surround us darken the soul in shades of grey The heart is more and more dev

bottom of page